Een avondje theater

  • Gepubliceerd op 10 september 2014 om 20:57

Sinds een paar jaar kunnen we hier in Boskoop naar het theater. Gewoon op de fiets naar het Flora, ik vind het heerlijk. Genieten van prachtige, soms ontroerende muziek, rake actuele grappen bij cabaret of heerlijk vermaakt worden door kleinkunstenaars.

En natuurlijk waren er ook bloopers. Zo zal ik nooit vergeten dat bij Henk Poort en Danny de Munck de rookmachines zo hard aanstonden dat het brandalarm afging. De sirene was goed te horen, de stroom van de instrumenten ging uit en Danny riep gelijk dat dit er niet bij hoorde. De brandweer rukte uit en Henk en Danny vermaakten het publiek met geïmproviseerde grappen. Het incident haalde de volgende dag zelfs Shownieuws.

Bij Seth Gaaikema klonk opeens een zoemer tijdens de voorstelling. Seth deed of hij doof was en speelde gewoon verder. De theaterdirecteur, Elisabeth Looren de Jong, ging samen met een technicus op zoek. Achter de schermen konden ze niets vinden. Toen zochten ze achter de tribune en bleek het geluid uit een tas te komen. De eigenaresse van de tas werd uit de zaal geplukt en wat bleek? Ze had een wekker meegenomen omdat ze bij haar zus zou slapen. De wekker had ze alvast gezet en die was netjes om 9 uur afgegaan. Twaalf uur te vroeg…

Tijdens de voorstelling van Niet Schieten werd aan de mannen gevraagd om de zaal te verlaten omdat ze wat met de vrouwen wilden bespreken. Hilariteit alom toen een enkele man, die dacht dat hij niet hoefde, toch de tribune werd afgestuurd. De cabaretiers zeiden het al tegen ons: “Die mannen lopen nu allemaal naar de foyer. De helft bestelt een biertje. De andere helft bestelt niets omdat hun vrouw de portemonnee bij zich heeft.” Bij het betreden van de foyer was het duidelijk: een aantal mannen stond gezellig te kletsen met een biertje in hun hand, de anderen stonden bedremmeld te wachten op hun vrouw. Zelden heb ik zo gelachen om de rake man-vrouw-grappen als tijdens deze voorstelling.

Ook dit jaar heb ik weer kaartjes gekocht voor een heel aantal voorstellingen. Of ik de artiesten ken of niet, het is altijd heerlijk ontspannen genieten van prachtige uiteenlopende voorstellingen: rasverteller Ivo Niehe, cabaret, prachtige luisterliedjes, meezingvoorstellingen (ook met het theaterorgel), een relatiefluisteraar en als klap op de vuurpijl een folkfeestavond met Rapalje.
Na afloop lekker wat drinken in de foyer en soms ook praten met de artiesten die altijd blijven hangen. Laat het theaterseizoen maar gauw beginnen.

Deze column is op 5 september verschenen op www.inBoskoop.nl

3 Reacties op Een avondje theater

  1. GewoonHiltje schreef:

    Erg leuk! En jij maakt wat mee 🙂 Veel plezier bij de komende voorstellingen.

  2. Sandra Douma schreef:

    Gezellig die avondjes uit met een ‘extraatje’!

  3. Ellie Schmitz schreef:

    Wat een enthousiaste blog Selma, leuk!. En het nieuwe seizoen komt eraan, geniet ervan, maar zo te lezen zul je dat ook doen! Hopelijk is er wel eens een voorstelling die ‘stof voor een blog’ oplevert!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: