Biografie

bbq, schotland en foto's groene hart 005 - kopie

Ik ben Selma Hoste-van Dongen en de schrijfster van de verhalen en columns op deze website. Ik ben in 1964 geboren in Den Haag en heb daar ook mijn hele jeugd gewoond. Sinds 1986 woon ik in Boskoop. Ik ben getrouwd met Stefan en samen hebben we een dochter en twee zonen.

Als kind las ik alles wat los en vast zat. Ik was goede maatjes met de bibliothecaresse en kon daardoor met stapels boeken naar huis gaan. Die verslond ik in een week en ging dan weer terug voor nog meer boeken. Een boek schrijven was en is mijn grote droom. Alleen dacht ik altijd dat ik daar niet genoeg fantasie voor had. Inmiddels weet ik dat ik heel veel kan bedenken en dat ook kan verhalen. Lezen doe ik nog steeds heel graag.

Ik ben in 2010 begonnen met schrijven, na een spontaan mailcontact met Marjan van den Berg, columniste van de Margriet. Zij moedigde me aan te gaan schrijven, omdat ze vond dat ik dat zo leuk kon. Hierop heb ik een schrijfcursus gevolgd bij Vivian den Hollander in Gouda.
Toen er een oproep stond in de plaatselijke krant om kerstverhalen in te sturen voor een schrijfwedstrijd stuurde ik “Een kerst zoals vroeger” in. Tot mijn grote vreugde won ik de schrijfwedstrijd en werd mijn verhaal gepubliceerd.

In 2013 heb ik een columnworkshop gevolgd waar een wedstrijd aan was verbonden. Ook deze wedstrijd won ik, met de column “Inburgering”.
Vlak daarna werd ik gevraagd om blogs te gaan schrijven voor de destijds nieuwe Boskoopse website www.inBoskoop.nl

Het schrijven heeft na deze drukke jaren op een wat lager pitje gestaan. Mantelzorgtaken en mijn gezin slokten tijd en energie op. Ik probeerde soms nog wel wat, maar daar kwam niet veel uit.

Tot december 2022. Ik deed mee aan de verhalenwedstrijd van valentijnprijs: ‘Schrijf een feelgoodverhaal met als thema Beachclub Valentijn’. In 2 dagen schreef ik het verhaal van Valérie en Tijn. Hoe dat afliep, kun je in mijn blog lezen.

Schrijven vind ik heerlijk: me even verplaatsen in een hoofdpersoon en een hele andere plek.
Ik hoop dat je het leuk vindt om mijn verhalen te lezen. Laat gerust een berichtje achter en kom nog eens terug voor nieuwe verhalen!