De voetbalpoule

  • Gepubliceerd op 16 juni 2014 om 07:28

Inmiddels zijn in heel Boskoop de oranje versieringen weer te zien en dus zal het niemand zijn ontgaan: ons nationale voetbalelftal doet weer mee aan het WK. Een heerlijke tijd voor voetballiefhebbers. Zet de televisie maar aan en er is voetbal te zien of er wordt gepraat over voetbal.

Ook in ons gezin zijn de voor-, tijdens- en nabeschouwingen niet van de lucht. Met twee voetballers en een coach in huis ken ik ondertussen heel wat namen van verdedigers, aanvallers en keepers. Soms kan ik zelfs een slimme opmerking maken met dank aan de vele praatprogramma’s op tv.
Elke avond staat de televisie aan en er worden zoveel mogelijk wedstrijden bekeken. Dat is voor onze dochter en mij soms best wel afzien.
Tot we vier jaar geleden besloten om de voetbalpoule in te gaan vullen. Gewoon met ons gezin, inleg naar draagkracht. De prijs: ijs bij Janssen. Voor de verliezers een ijsje met 2 bolletjes, de winnaar krijgt er 3 en natuurlijk eeuwige roem.

Fanatiek werd het schema ingevuld. Theorieën gingen over tafel: waarom de ene ploeg op zeker ging winnen en het andere team niet door de poulefase zou komen. Natuurlijk werd al direct opgemerkt dat alleen de echte kenners de uitslagen goed konden voorspellen. Dochter en ik hadden al bij voorbaat verloren.
De poule maakte dat voor ons de wedstrijden opeens leuk werden. Fanatiek moedigden we onze winnaars aan en juichten mee bij elk goed voorspeld doelpunt. Dit was het WK van de verrassingen. Winst voor Paraguay? Belachelijk, dat kon echt niet. Voetbalkennis bleek niet nodig om de poule juist in te vullen. Halverwege de poulefase stond onze dochter fier aan kop. Onze zoon vond het niet eerlijk: als de teams gewoon goed hadden gespeeld was de uitslag heel anders geworden en had hij aan kop gestaan. Maar ja, dat is achteraf.

Na de finale was onze dochter de trotse winnaar van onze voetbalpoule. Haar tactiek: ze keek naar de namen van de landen. Vond ze een land sympathiek of klonk de naam van het land wel leuk dan liet ze het winnen en gokte het aantal doelpunten. Het ijs bij Janssen had haar nog nooit zo goed gesmaakt.

Mocht u ons na 13 juli bij Janssen tegenkomen, dan kunt u de winnaar van onze voetbalpoule herkennen aan het grotere ijsje en de grijns op het gezicht.
En laten we hopen dat het Nederlands elftal ver gaat komen. Dan wordt het voor iedereen een leuk WK.

Deze column is op 13 juni 2014 verschenen op www.inBoskoop.nl

2 Reacties op De voetbalpoule

  1. GewoonHiltje schreef:

    Erg leuk verhaal Selma! Hoe gaat het met de ijsjes? 🙂
    Ik mocht vroeger van mijn vader altijd de TOTO invullen omdat ik (ook een gok) het meestal goed had! 🙂

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.