Lekker buiten spelen

  • Gepubliceerd op 6 april 2014 om 13:32

Het mooie weer van de afgelopen dagen viel geheel toevallig met het begin van de zomertijd. Een uur de klok vooruit zetten en lekker genieten van dat het nog lang licht is. Het is altijd even wennen, die zomertijd. ’s Avonds heb ik nog niet het gevoel dat ik al moet gaan slapen en ’s morgens ben ik mijn bed niet uit te branden. Maar eenmaal gewend, geniet ik van de lange dagen die we hebben.

Dit vroege warme weer had nog een voordeel. Het viel, alweer toevallig, samen met de start van het buitenseizoen van de tennisvereniging. Als kalveren die in het voorjaar de weide in huppelen, komen de tennissers enthousiast naar de buitenbanen. Het is dan een drukte van belang en zaak om op tijd een baan te reserveren. Waar we vorig jaar ’s morgens vroeg niet konden spelen door de nachtvorst en we ons ’s avonds dik moesten aankleden, was het dit jaar een heel ander verhaal.
Maandagochtend vroeg gingen we, gewapend met petten en zonnebrillen, naar de tennisbaan. Het was heerlijk. Lekker tennissen in het zonnetje, al mopperend op de verblindende zon en het beetje wind die geregeld ervoor zorgde dat de ballen uit gingen. De banen lagen er weer keurig bij. De commissies hebben ervoor gezorgd dat het gravel is aangevuld en geëgaliseerd, de netten zijn opgehangen en de planten zijn gesnoeid.
Nu volgt een tijd van geregeld afspreken op de baan of meedoen aan diverse toernooien en competities. Het is duimen dat het weer goed blijft en er niet te veel dagen uitvallen door de regen.

Ik vind het altijd apart hoe het werkt in een jaar. In het voorjaar blij zijn om lekker buiten te kunnen spelen, genieten van de buitenlucht en de langer wordende dagen. Dan wordt het hoogzomer, soms zelfs bijna te warm om te tennissen en veel mensen zijn met vakantie. Na de vakantie kijk ik er weer naar uit om lekker de hal in te gaan, waar we geen last hebben van zon, regen of wind, hooguit van het dak dat soms net te laag is.
Maar dat is nog ver weg. Voorlopig kunnen we genieten van dit prachtige voorjaar en heerlijk buiten een balletje slaan en na afloop op het terras genieten van een drankje. Als dit geen perfect tennisseizoen wordt, dan weet ik het niet meer.

Deze column is op 4 april verschenen op www.inBoskoop.nl

1 Reactie op Lekker buiten spelen

  1. Annemarie schreef:

    Wij hebben net de klok weer terug gezet. Dat betekent dat het nu ’s avonds al weer vroeg donker wordt. Gelukkig is het nog niet koud en genieten we hier van een warme herfst. Winter heeft natuurlijk zijn charmes, maar geef mij maar lekker zomer weer.
    Geniet van het tennissen in het zonnetje! Hoop dat je een lekker seizoen hebt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.